Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

1Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - DR. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΕΙΔΑΝΤΣΗΣ

 Στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της ομάδας, έλαβαν χώρα συνεντεύξεις καθηγητών και ερευνητών του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, που έχουν ως περιεχόμενο τις σπουδές βιολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εμπειρίες στον επαγγελματικό τομέα και γενικότερα χρήσιμες πληροφορίες από ανθρώπους που κατέχουν εξειδίκευση, κατάρτιση και εμπειρία. 
Ακολουθεί η 1η συνέντευξη αυτής της προσπάθειας, από τον Dr. Κωνσταντίνο Φειδάντση που εργάζεται στο εργαστήριο Φυσιολογίας Ζώων του τομέα Ζωολογίας του τμήματος μας.






- Πείτε μας λίγα λόγια για τις σπουδές σας.

- Το βασικό μου πτυχίο είναι η Βιολογία. Από εκεί και πέρα μεταπτυχιακό και διδακτορικό έγινε στον τομέα της Φυσιολογίας, όπου κυρίως εξετάζουμε μοριακούς δείκτες είτε γονιδιακής έκφρασης, είτε ένζυμα κάτω από διάφορες συνθήκες στρες, σε ένα ευρύ φάσμα οργανισμών. Έκανα κάτι αντίστοιχο στο διδακτορικό μου και εργάζομαι ως ερευνητής σε αυτό το κομμάτι. Το διδακτορικό μου το έκανα με τον κύριο Μιχαηλίδη, καθηγητή του τομέα Ζωολογίας, και τώρα συνεχίζουμε τη συνεργασία μας.

- Πώς βλέπετε του φοιτητές σήμερα;
- Μπορώ να τους χωρίσω σε δύο μεγάλες κατηγορίες: αυτούς που έχουν περάσει στο Βιολογικό επειδή το ήθελαν και σε αυτούς που πέρασαν τυχαία. Αυτό, βέβαια, φαίνεται από ένα σημείο και μετά. Υπάρχει μερίδα φοιτητών που εισέρχονται στο τμήμα έχοντας κάτι στο μυαλό τους και τους απογοητεύει, λ..χ. πρόγραμμα σπουδών, γιατί ίσως περιμένουν ότι η Βιολογία είναι μόνο και μόνο Γενετική. Υπάρχουν και οι άλλοι που εισέρχονται επειδή το θέλουν, και ανάλογα με το τί θέλουν να κάνουν είτε τους αρέσει είτε όχι.

- Πώς βλέπετε το μέλλον μας;
- Πιστεύω σε οποιαδήποτε επάγγελμα όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα είσαι αφιερωμένος σε αυτό. Επίσης θεωρώ ότι εάν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις βρίσκεις δουλειά εντός και εκτός Ελλάδας. Επειδή η Βιολογία είναι ένας κλάδος που συνεχώς ανανεώνεται και μαθαίνουμε νέα πράγματα πρέπει σίγουρα να γίνουν και μεταπτυχιακές σπουδές. Πλέον είναι απαραίτητο ώστε να υπάρχει μία εξειδίκευση.
 Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και όχι απαισιόδοξος...

 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Dr. Φειδάντση για τη συμμετοχή του σε αυτήν την προσπάθεια. 
Η συνέντευξη πάρθηκε από την τριτοετή φοιτήτρια του τμήματος Maria Villegas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου